Dilimizin Zenginlikleri Projesi Şubat Ayı Deyimler ve Atasözleri Okuma Etkinlikleri

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Şubat Ayı Deyimler ve Atasözleri Okuma Etkinlikleri

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Şubat Ayı Deyimler ve Atasözleri Okuma Etkinlikleri

03.03.2025 39

Anlat Bakalım Etkinliği :

03-03-2025

 

 

 

 

 

 

 

Etkinlik Özeti: Dilimizin en önemli yapılarından olan ‘’Atasözleri ve Deyimlerin’’ özelliklere öğrencilere detaylı şekilde anlatıldı. Kalıcı öğrenmeler sağlamak adına anlamı bilinmeyen ya da öğrenilmesi gereken deyimler ve atasözleri derlendi. Tüm çalışmalar birleştirildikten sonra belli şablon üzerinde "Anlamını Bul" kartları hazırlandı ve tüm sınıf düzeylerinde keyifle oynandı. Bu etkinlikle birlikte hem öğrencilerin kelime dağarcığı geliştirildi hem de edebi metin değerlendirme becerileri artırıldı.

 Drama ile Atasözü/Deyim Anlatma Etkinliği:

03-03-2025








Etkinlik Özeti: Seçilen deyim ve atasözlerinden hareketle anlamı bilinmeyen deyimler ve atasözleri derlendi. Etkinlik çerçevesinde belirlenen deyimler ve atasözleri dramatize edilerek ve tüm sınıf düzeylerinde sorunsuz şekilde uygulandı.

Atasözü/Deyim Resimleme Etkinliği :

03-03-2025








Etkinlik Özeti: Seçilen deyim ve atasözlerinden hareketle resimlemeye uygun olanlar belirlenerek afiş hâline getirildi. Hazırlanan afişler sınıf ve okul panolarına asılarak öğrencilerin deyim ve atasözlerini daha kolay öğrenmesi sağlandı.

Genel Değerlendirme :

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Şubat ayında yapılan çalışmalarda öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımaları ve kültür taşıyıcısı olan değerlerimizi benimsemeleri amaçlandı. Yapılan çalışmalarda öğrencilerin ilgisini çekecek ve onlara öğrenme fırsatı sunacak etkinliklere yer verildi. Yapılan çalışmalardan elde edilen sonuçlar, öğrencilerin projenin amaçlarını benimsediklerini ve projeden yararlandıklarını gösterdi. Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Şubat ayında yapılan çalışmalar eksiksiz şekilde tamamlandı. Öğrencilerin kelime dağarcığının artırılması çalışmaları olumlu sonuç verdi ve öğrencilerin yeni öğrendiği sözcükleri günlük hayatta kullandıkları görüldü. Yapılan hikâye yazma çalışmalarıyla yazma becerilerinin geliştiği fark edildi. Ders içi yapılan yazma çalışmalarına da olumlu katkı sağladı.